Mennyivel az esküvő előtt kell lefoglalnom az esküvői ruhámat?

Sok menyasszony felteszi a kérdést: Mikor kell lefoglalni a ruhát? Nincs olyan, hogy kell. Ha viszont egy ruha megdobogtatta a szívedet és úgy érzed, ez a te ruhád, akkor nincs miért tovább várni vele. Ez lehet az esküvő előtt már akár egy évvel is!

De a tapasztalat azt mutatja, hogy a menyasszonyok többsége általánosságban fél évvel az esküvő előtt foglalja le ruháját. Már előtte is nézelődnek a neten, keresik a nekik tetszetős ruhákat, a számukra megjelenésükben szimpatikus szalonokat, ahová majd elmennek ruhapróbára.  Nem kell minden szalonba elmenni! A neten már ki lehet szűrni, melyik az az üzlet, ahol olyan ruhák vannak, amelyek neked tetszenek! Az előzetes keresgélés és 2-3 szalonban történő ruhapróba után biztos megtalálod azt a ruhát, amelyik megszólított téged és azt foglald le! Igaz, hogy sok szalon és rengeteg ruha van, de egy ruhát egy hétvégére csak egyszer tudunk kiadni. Lehet, hogy másik menyasszony is épp a te ruhádat szemelte ki ugyanarra a napra. Ha sokáig gondolkozol egy ruhán, bizony megeshet, hogy egy másik szerencsés menyasszony elhappolja előled. Ilyenkor ez nagyon tud fájni.

Ezért célszerű először a neten megtalálni azokat a szalonokat, ahová mindenképp el szeretnél menni ruhát próbálni. A próbákat tudd le egy hét alatt, mert utána el is felejted, mit próbáltál már a másik helyen. Minden szalonban próbáld addig szűkíteni a kört, amig max 2 ruha marad a kiválasztottak között. Ha egy kicsit is bizonytalan vagy 2 ruha között, menj vissza az üzletekbe és ismét próbáld fel őket, de már lehetőleg egymáshoz közeli időben. Az első próbától számítva célszerű 2 héten belül döntened, hogy biztos meglegyen a ruhád a nagy napra!