GYAKORI KÉRDÉSEK

Az alábbiakban megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket:

Nem a menyasszonyi ruhán szeretnél spórolni. Szeretnél egy minőségi, márkás ruhát. Nagyon fontos, hogyha olyan szalonba mégy, ahol márkás ruhát hirdetnek, nyugodtan ellenőrizd le, hogy ott a ruhák eredetiek-e! Minden ruhában benne kell lennie a márkajelzésnek! Sokszor még a ruha akasztóján is benne van a logó. Sajnos nagyon sok másolt ruha van a piacon, sokkal gyengébb minőségben az eredetinél, viszont ugyanazon a kölcsönzési áron, eredetiként árulva! Ne hagyd magad becsapni!!! Azt se fogadd el, ha azt mondják neked, hogy ezek a ruhák X országból érkeztek, de nem tudják megmondani a márkanevet! Akkor az a ruha Y országból (Kína, Ukrajna) érkezett. Attól még lehet szép, viszont az egy más árkategória, más minőség!

 

A neten hirdetett ruhákkal az a baj, hogy az eredeti képekkel hirdetik a ruhákat. Megtetszik, beleszeretsz, de amikor megkapod a csomagot, a gyönyörű ruha helyett egy olcsó, gyatra minőségű valamit kapsz, ami köszönő viszonyban sincs az eredeti ruhával. Gondold át nagyon! Életedben egyszer viselsz menyasszonyi ruhát! Ne rontsd el az élményt! Fontos tudni! Eredeti márkás ruhát kizárólag szalonokban lehet megkapni, szerte az egész világban. Ha rákeresel a márka weboldalára, ott ki tudod keresni, hogy a lakhelyedhez legközelebb melyik szalonban találhatod meg az adott márkát!

Igen, van ilyen érzés! A tükör előtt állva nézed magad a gyönyörű menyasszonyi ruhában és hatalmasat dobban a szíved! Ott az érzés, hogy IGEN, ezt a ruhát szeretném! Pont ilyet képzeltem el! Ez a ruha mindenben tökéletes! Csak mosolyogni tudsz és úgy érzed, nem szeretnéd levenni a ruhát! Igen, akkor ez tényleg a te ruhád!

Nem szeretnéd elkapkodni, szeretnél aludni rá! Ez az első szalon, ahol szétnéztél, még máshová is elmennél. De a szalonban nagyon erőszakosak! Különböző mesével próbálnak téged befolyásolni, hogy azonnal hozd meg a döntést, időt nem hagyva, hogy átgondold a foglalást! Ezeknek SOHA ne dőlj be! Ne hidd el azt a mesét, hogyha ma nem foglalod le a ruhát, holnapra már nem lesz meg, vagy ezt a ruhát épp meg akarta venni egy másik menyasszony, de ha most lefoglalod, akkor nem adom el neki (akkor mi lesz a másik lánnyal?), pont arra a dátumra nézte ki ezt a ruhát egy másik lány, ma délután még biztos visszajön, de előzd meg és tied a ruha! Csak akkor foglald le, ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy ez a tökéletes ruha a Nagy napra! A döntés csak a Tied legyen!

Amennyiben meggondolod magad és mégis visszamondod a lefoglalt ruhát, azt tudni kell, hogy a foglaló soha nem jár vissza! Tehát tényleg csak akkor foglald le a menyasszonyi ruhát, ha ott van benned az az érzés és még akkor is inkább aludj rá egyet! Ha az a te ruhád, akkor meg fog várni!

Közbejön valami és másik időpontban tartjátok meg az esküvőt. Amennyiben az eredeti időpont előtt 3 hónappal jelzed felénk ezt a tényt, a foglalót nem veszted el, ha egy éven belül megtartjátok az esküvőt.
Valami oknál fogva egy másik ruhára szeretnéd átcserélni az általad lefoglalt ruhát
Szalonunk lehetőséget ad arra, hogy egy alkalommal kicseréld a ruhát. De ez is az esküvő időpontja előtt 3 hónapig lehetséges!

Szalonunk 3-4 alkalom után felajánlja a menyasszonynak, hogy kölcsönzési áron megtarthatja a ruhát. Nyugodtan kérdezz rá a szalonban, hogy egy ruhát hányszor adnak ki menyasszonynak? Mi a biztosíték arra, ha te lefoglalod a ruhát, akkor az egy-fél év múlva is tökéletes állapotban vár téged? Ezért érdemes megnézni régebbi modelleket is, nem csak vadonatúj ruhákat! A régebbi ruhákon mennyire látszik, hogy használt, milyen állapotban vannak? Főleg, ha nyár végére, őszre foglaltad le a ruhádat, nyugodtan gyere be a szalonba előtte pár hónappal, héttel és nézd meg, milyen állapotban van a ruha!

A feltűzött uszálynak szépen bele kell simulni a ruhába! Ne csak úgy nézzen ki, mintha egy szatyrot akasztottunk volna fel, ami ráadásul nagyobbítja a feneked! Minden uszályos ruhának fel lehet tűzni az uszályát, csak némelyik sok munkával jár, de megoldható! Ha mégis azt mondják neked, hogy az álomruhát csak az esküvőn viselheted, a lagzira adnak másik ruhát, nagyon gondold át! És ott, akkor válaszd ki az átöltözős ruhát! Ebben az esetben a második ruha is legyen ugyanaz a minőség, ugyanaz a kategória! Ne hidd azt, hogy a lagziban már senki nem nézi a ruhádat! Ráadásul a fotókon is elég furcsán mutat, ha egy merőben más ruhád lenne a lakodalomban!

Úgy érzed, megvan az igazi! A tükör előtt állva mozogj a ruhában! Nézd magad! Figyeld meg, hogy mozgás közben a ruha mennyire gyűrődik pl mell alatt. A tökéletes ruhának bárhogy mozogsz is, fixen kell maradnia, teljesen rád simulva, nem szabad meggyűrődnie, mint egy pólónak! Picit húsosabb a hátad, vagy nagyobb a melled! Kérd meg, hogy mutassák meg, mennyire fog elszorítani a ruha! Nagyon csúnya, amikor a ruha bevág és a húsos részt kinyomja. Kérdezd meg, mennyire lesz hosszú a ruha? Nagyon csúnya, amikor a cipő is kilátszik a ruhából, mert annyira rövidre szabták. Minden apró részletet tisztázz még foglalás előtt!

Mielőtt lefoglalod, legalább fél óráig legyen rajtad a ruha a szalonban! Sétálj, mozogj benne. Ekkor, ennyi idő alatt fogod megtapasztalni, hogy a ruhák testhőmérsékletre tágulnak. Ha szorosra fűzik össze, akkor bevág a ruha! Ha kényelmesre fűzik és elkezd tágulni, akkor van-e olyan érzésed, hogy elmozdult a ruha és le akar csúszni? Ha igen, abban az esetben az esküvődön folyamatosan húzogatni fogod a ruhát mellrésznél! Vagy a koszorúslányok óránként újrafűzik a ruhát! Ezt akarod?

A menyasszonyi ruha egyik fontos kelléke a fátyol és sok esetben a boleró, kesztyű. Már ezeket is válaszd ki a ruhával együtt! Ne elégedj meg azzal, ha azt mondják, majd az esküvő előtt is ráérsz kiválasztani! Nézd meg, van-e olyan fátyol, ami biztos tökéletes a ruhához, neked is tetszik. Ugyanígy tégy a boleróval és kesztyűvel! Ezeket a részleteket is fontos tisztázni már a foglalásnál!

A ruhák díszítése, csillogása nagyon különböző. A szalonban tudunk neked mutatni olyan ékszert, ami a ruhához tökéletesen illik. Természetesen ékszert máshol is vehetsz, de ha a szalonban próbálgatsz ékszert, rájössz, mekkora különbség van az ékszerek csillogása között!

A ruha kölcsönzése normál esetben csütörtöktöktől hétfőig szól. Amennyiben a kreatív fotózásod másik napon lesz, rugalmasan állunk hozzá, így megbeszélés kérdése, hogy kedden vagy szerdán fogod visszahozni a ruhát. Ennek plusz költsége nincs!

A menyasszonyi ruha esetében természetes, hogy koszolódik. Ezért extra költséget akkor számolunk fel, ha a ruhán olyan foltok lesznek, amik különleges tisztítást igényelnek. Vannak szalonok, ahol már akkor is számolnak fel plusz költséget, ha pl esik az eső! Amikor biztos fizetni kell, ha pl. leöntenek vörös borral, kávéval, a fotózáson a fű beletörik a ruhába. De ezek elkerülhetőek!

Minden esetben felhívjuk a menyasszonyok figyelmét arra, főleg a lakodalom alatt mire kell nagyon figyelni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy komolyabb sérülés éri a ruhát. Az olyan sérülések miatt, ami javítható (szakadások), extra díjat kell fizetni, a javítás költségét illetve anyagköltséget, ha kell hozzá. Ez mindig a sérülés mértékétől függ! Abban az esetben viszont, ha olyan sérülés éri a ruhát, amely már nem javítható, akkor a ruha eladási ára és kölcsönzési díja közötti összeget ki kell fizetni! Ilyen sérülés lehet a cigaretta által okozott kiégés, gyertya által okozott sérülés, a ruha olyan mértékben szakadt szét, hogy már nem lehet javítani!